GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Aralık 2019 Çarşamba 15:50

O ilçe başkanından 'sürgün' çıkışı: Soyer için çok ağır bir ithamdır!

CHP Balçova İlçe Başkanı Eryılmaz, parti içi seçim süreci hakkında, “Listeler yarışır ve seçim biter. Kimse kimsenin işiyle gücüyle uğraşmaz. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in çalışanlarını sürgün etme gibi bir girişimde bulunacağı ithamı çok ağırdır” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay sürecinin ilk etabı olan mahalle delege seçimleri geride kalırken gözler Aralık ayında başlayacak ilçe kongrelerine çevrildi.  Partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de belediye başkanlarının örgüt seçimlerine karışıp karışmaması durumu her dönem tartışmaya açılıyor.

Uzun yıllardır görevde olan Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer için önemli bir çıkışa imza attı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Eryılmaz, “Değerli dostlarım siyasi partiler kanunu gereği yapmış olduğumuz delege seçimlerimizi bitirdik. Kazanan kaybeden diye bir şey yok. Hepimiz partimizin kazanması için unvanımız ne olursa olsun çalışmaya devam edeceğiz. Listeler yarışır ve seçim biter. Kimse kimsenin işiyle gücüyle uğraşmaz. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in çalışanlarını sürgün etme gibi bir girişimde bulunacağı ithamı çok ağırdır. Her çalışanını yaptığı işle değerlendirdiklerine güvenimiz tamdır” dedi.